Välj en sida

I Hong Kong är alla byggnadsställningar av bambu.
Det fascinerar mig.

På bilden skymtar också en spårvagn, vars linjer jag använder som sightseeingturer att lära känna staden från.
Biljetten kostar ungefär tre kronor, som dras från ens Octopus-card.

Jag trivs verkligen bättre och bättre i Hong Kong för varje dag.
Vänjer mig vid hettan, luftfuktigheten (hängde upp en nytvättad klänning som jag inte ville torktumla på en galge i vår lägenhet, men när den fortfarande droppade efter tre dagar gav jag upp, precis som jag har gjort med frizzet i mitt hår) och trängseln som egentligen inte är trängsel eftersom alla skickligt undviker att gå in i varandra, håller sin egen fil och rör sig snabbt framåt utan att titta på någon annan.

För några dagar sedan var jag och min man på en picknick med några vänner i Discovery Bay, och även om man enligt de bofasta bör undvika att bada i vattnet var det en vacker sandstrand att hänga på, med storstadens skyline framför ögonen på andra sidan det grönblå vattnet.

Det är en varm och vänlig stad jag har deltidsflyttat till.
Jag tycker om den.