Välj en sida

När jag skriver går jag helt in i min lilla fantasivärldsbubbla med alla låtsaskompisar, är lite som Skalman när han inte kan väckas ur sin vila med hundra trumpeter och tusen kanoner.

Ändå vill jag helst inte ha det helt tyst omkring mig.

Möjligen för att jag är uppvuxen i en stor familj i ett hem där det nästan aldrig var tyst, men det har också att göra med att jag vill höra vad karaktärerna som jag skriver om hör, dela deras playlists.

Det var så Tebbes Trubbel-listan på Spotify med bland andra Petter, Daniel Adams Ray och Nina Simone blev till, och mitt nya textprojekt har också sitt alldeles eget soundtrack.

Det allra bästa är dock om jag kan skriva bekvämt nedhasad i soffan framför en film som jag redan har sett och därför inte behöver anstränga mig för att kunna följa när jag vilar ögonen på den några sekunder i taget.

Så har jag alltid jobbat, med spökskrivandet, textbearbetandet, åsiktskrönikorna, nyhetsartiklarna och reklamgnetandet.
(Med bloggandet är det annorlunda. Då antecknar jag hastigt på mobilen när jag kommer på någonting som kan tänkas intressera allmänheten, ligger oftast tre eller fyra dagar före i min ambition att publicera tre somewhat punktliga inlägg om dagen för mina trogna följare.)

Och helst vill jag äta när jag skriver.
Twix och Milkyway, kanske kanelbullar och chocolate chip-kakor.

Då blir böcker skrivna, snabbt och lätt!
  

Uppföljaren till ungdomsromanen Tebbes Trubbel kommer att publiceras under sommaren 2016.