Jag har vetat alldeles för mycket om mina grannar tills nu, när jag har låtit installera en Daloc säkerhetsdörr i nymålade hallen.

Hör inte en vokal av förtroliga trapphussamtal, sena hemkomster eller skrikande barn längre, och förutsätter att det innebär att inte heller mitt soundtrack för dagen (en loungig playlist med Eldkvarn och Lundell-ballader) eller ens det långa högljudda telefonsamtal jag nyligen hade med en tjejkompis, läcker ut till obehöriga.

  
En bra investering i mitt privatliv och dess integritet således, den där dörren.

Den blev inte särskilt dyr heller eftersom jag lät gå en vända i det lyhörda trapphuset och fråga runt bland grannarna om de var intresserade av att gå ihop om ett storinköp.
Av allt att döma hade de hört nog av mig också, och när vi var många som beställde nya dörrar samtidigt sjönk priset avsevärt.