Välj en sida

Jag äter sushi minst fyra eller fem gånger i veckan.

Oftast här där laxen är helt ok, här där den är jättegod eller här där den är en bra bit bättre, men igår gick jag och min kille efter en initierad rekommendation till Minako på Västmannagatan, och där lär jag alltid äta Stockholmssushi framöver.

Vi hamnade i samtal med kocken, som har arbetat med sushi i 28 år och tillagar sin egen soya, provsmakar all fisk varje dag, och hans kunskaper avspeglade sig verkligen i matkvaliteten.

Jag drack närmare en halv liter misosoppa, och om vi inte hade haft en biobokning kunde jag ha blivit kvar hela kvällen i den harmoniska, stillsamma miljön jag föreställer mig som väldigt autentiskt, genuint japansk (jag har aldrig varit i Japan, så gissar mest) med alla de goda sorters lax som kom till bordet i olika omgångar.

Min kille åt en dragon roll och blev också helt frälst.

Ergo: gå till Minako sushi på Västmannagatan (nära Odenplan) om ni gillar fisk!