Jag röntgade mina 1,5 njurar för några dagar sedan.
Det var ett rutinförfarande och inget dramatiskt alls, men jag låg vaken nätterna innan och tänkte att nu måste jag hålla ihop, klara det här.
När (inte om) läkaren säger att det här ser tyvärr inte bra ut alls, är det jag som andas lugnt och lyssnar till fakta, inte jagar upp mig på något sätt, för det passar inte min stil.

Och så googlade jag så klart.

Detta förbannade jävla symptomgooglande som kan ta knäcken på vilken kärnfrisk och normalintelligent person som helst önskar jag att jag kunde spärra i min mobil eftersom jag uppenbarligen inte klarar av att hålla mig ifrån det.

I hopp om att hitta lugnande besked söker jag efter information om vad som gör ont eller möjligen kommer att börja göra ont i min kropp, hittar ofelbart taffliga, felstavade texter av amatörbloggare och forumtroll som berättar exakt hur dödscancer och andra hemskheter började med en känsla precis som min, och snabbt, oftast över en enda natt, eskalerade och blev fullständigt obotlig.

Jag hatar människor som skriver sådant, djupt och hett.

Och innerst inne vet jag att de hittar på, eller har psykiska diagnoser som gör att de tror att de har upplevt vad de beskriver i varnande ordalag.

Men de skrämmer mig ändå. På nätterna.

Som tur är har jag kloka vänner att vända mig till i nödens stund, och är så otroligt tacksam för hur bland annat läkare i andra tidszoner som jag har spelat handboll med i tonåren tar sig tid med mig.

(Censurerat är ett sexton år gammalt internskämt som ni inte skulle haja och som jag inte kan förklara.)

Och efter en noggrann röntgen och ultraljudskoll av i stort sett hela min kropp de senaste veckorna kan konstateras ännu en gång: jag är inte döende. Inte ens sjuk.

Jag är frisk som en djuphavsfisk, och det innebär inte slutet på allt att den omtänksamma svenska sjukvården vill dubbelkolla min insida ibland. Måste komma ihåg det…

(Och om du har googlat dig hit på sökord som typ ”ont i ryggen cancer i njurarna” eller liknande: get the heck off google! Din kropp mår förmodligen allra bäst av en god natts sömn, oavsett om du är sjuk eller frisk. Tala med en expert om det som plågar dig i stället för att läsa vad någon uppmärksamhetssökande neurotiker har för gissningar att leverera. Det är jättevanligt att ha lite ont i ryggen om man jobbar vid dator mycket.)