Välj en sida

Jag har haft tillfälle att börja kolla Dawsons Creek på sistone.

Tidigare har min enda relation till den banala och mycket daterade ungdomsserien varit det soundtrack med bland annat Sixpence None The Richer jag fick i födelsedagspresent av min morbrors fru en gång när jag var ung och cd-skivor fortfarande var en grej man hade i sina hyllor, och de inspelningsplatser mina amerikanska kompisar påstod att vi bevistade eller passerade när jag var en sommarjobbande tonåring i nordöstra USA.

Nu har jag dock med-ena-ögat-kollat en bra bit in i andra säsongen och kan konstatera att en del ungdomskultur från tiden runt millennieskiftet var väldigt bra, men just serien Dawsons Creek var det inte.

De platta, stereotypa karaktärerna, den ständigt sexcentrerade handlingen (har ingen av dem något annat än naket i huvudet?) och de tillgjorda, onaturliga dialogerna gör mig generad å hela 90- och 00-talets vägnar, precis som de manliga skådespelarnas frisyrer och att de kvinnliga skådespelarna bär koftor som matchar färgen på deras linnen med smala axelband (som de inte har bh under, vilket är något av det allra rysligaste att se).

Men jag fortsätter ändå att följa Capeside-teensen, efter att ha läst den rafflande storylinen på Wikipedia.
Vill påstå att det endast och enbart är i allmänbildningsbreddande syfte, möjligen lite för att det är ett lätt drama att följa även om man har sitt fokus främst på ammande baby och klockan är mitt i natten.

Annars föredrar jag faktiskt teveproduktioner av högre kvalitet.

Som Josefine Bornebuschs Älska mig som jag ÄLSKADE, och danska Ulven kommer (Vargen kommer på svenska) som jag nyligen har börjat följa.

Om ni har tips på andra bra grejor som finns tillgängligt på streamingtjänsterna just nu får ni gärna tipsa!

(Observera mammaledighetsdojorna, ett par teddybjörnstofflor, nederst i bild. Bekvämlighet går före looks, just nu.)