Välj en sida

Jag har en tradition av att följa årstiderna i en app som mäter dagsljusets timmar och minuter, och gillar tanken, känslan av förändring, att förnimma att allt är i rörelse.

Nu rör sig våra breddgrader mot ljusare morgnar och kvällar, högre himlar och bekvämare cykelturer till och från jobbet, så småningom mot knoppar i Vasaparken och trängsel bland solglasögondolda promenerare på Norr Mälarstrand.
  

Samtidigt växer min nya bok fram.

Uppföljaren till Tebbes Trubbel, andra delen av tre i serien om Tebbe, spirar fram som en skör grodd men utvecklas i mina händer och ipadens ordbehandlingsprogram till en stadig planta med djupa rötter i arbetarklass, en ännu mansdominerad idrottsrörelse och ambitionen om trygghet och familjeharmoni, sträcker sina grenar så gott den kan mot läshungriga gymnasiekids som egentligen är vuxna, bara väldigt unga.

Jag ser fram emot att få höra vad Tebbes followers tycker om hennes nya öden och äventyr, och beräknar att vara klar med andra volymen ganska exakt när dagarna börjar bli kortare igen.

  

Tebbes Trubbel
är en idrottsroman för unga vuxna av EvaEmma Andersson. Den utgör första delen i en serie om tre delar, och handlar om Tebbe, en handbollsmålvakt med ambitioner.