Nu när mitt hår börjar bli långt igen vill jag hemfalla till Vilhelm Moberg-looken med småländskt lantlig huvudsjal. (Bilden ovan är från 2016, innan jag klippte håret kort.)

Hittade tyvärr inte någon av dem jag brukade använda på tiden när det begav sig, så jag köpte en på H&M som visade sig vara för liten för mitt stora huvud, och ringde min mamma sömmerskan för att tigga några stuvbitar på ”en halvmeter nånting”.

-Bomull eller siden eller vad som helst som du har över, föreslog jag, som är van vid att ha fri tillgång till hennes förråd, och väntar med spänning på vad som kan tänkas dyka upp i brevlådan inom kort.

Men jag gillar mönstret på H&M-sjalen, ska försöka styla den på något annat sätt.

Testade att bära den på ena handleden, men det blev för emo och underligt.

Kanske kan jag knyta fast den på min handväska eller något.