En gång när jag fortfarande jobbade som flygvärdinna började några av oss yngre i besättningen göra oss lustiga över en av de äldre, som använde uttrycket ”att måla sig” i stället för att ”sminka sig” eller ”lägga makeup”.
-Det låter som om du ska plocka fram en roller och fem liter färg!
-Vänta ni bara tills ni är i min ålder, då ÄR det så! genmälde hon.

Och jag tycker alltid att det är så himla spännande att se vad andra kvinnor har i sina sminkväskor, veta vad de använder för produkter. Det är så väldigt personligt och säger något om en människa liksom.

Personligen använder jag bara foundation, rouge och mascara, ibland läppstift.

Jag var tjugoett när jag började sminka mig på regelbunden basis, och sedan dess har jag inte ändrat min rutin nämnvärt utöver att jag uppgraderade mig från flytande foundation till mineralpuderform för ungefär sju år sedan.

Jag har i perioder genom åren provat mig fram med både glittriga ögonskuggor, sprayfoundation (det var en grej, ett tag, i USA) och en särskild fixeringsspray som fick sminket att fästa bättre, men numera har jag bara sju föremål i min makeupväska (en ganska lyxig variant i skinn som jag tröstshoppade en gång för flera år sedan och är mycket förtjust i).

Jag gillar I.d bare minerals compact foundation, men allra bäst tycker jag om Too Faced Cocoa Powder. Den finns tyvärr inte att köpa i Sverige längre, men jag har daglig kontakt med en stor mängd människor som reser över hela världen mest hela tiden, så jag kan beställa hem en dosa då och då.
Vidare använder jag Loreal Beauty Tubes mascara (svart så klart, andra färger, särskilt brun, är helt uteslutet) som jag gillar för att den aldrig rinner, suddar eller kladdar utan bildar små kapslar på fransarna, så att när man tvättar bort den (med vatten) är det som att plocka loss en rad lösögonfransar.
Rouge ställer jag inga höga krav på alls.
Den ska vara ljusrosa alternativt roströd och inte lukta illa, that’s it.
Just nu har jag en billig variant från H&M som jag har använt i närmare ett år. (Rouge tar ju ALDRIG slut! Man använder och använder och använder ett, till sist tröttnar man på det och köper ett nytt, men det finns fortfarande massor kvar av det gamla. Weird.)
Ibland använder jag läppstift, har ett klarrött från Mac och ett mörkrött från Viva la Diva.
Det, plus en foundationborste från Sephora och en rougeborste från H&M, är allt jag använder när jag MÅLAR MIG, och jag tror att det gör mig till något av en low maintenance-person.

Min makeuprutin är mycket enkel, tar max tre-fyra minuter i anspråk, och jag kan mer eller mindre utföra den i sömnen.
Och allra viktigast för mitt ansikte tycker jag att ansiktskrämen är. Har provat mig genom de allra flesta sorter i de allra flesta prisklasser och funnit att det här är den som passar bäst för min hy. (Också svår att få tag i tyvärr, säljs sporadiskt i olika onlinebutiker, så då brukar jag passa på att bunkra.)

Kommer nog aldrig att bli en tjej som obesvärat använder en contourpalett och ”sotar” ögonen, men har förlikat mig med det, med min enkla, skandinaviska low-maintenancelook. Tycker att den funkar för mig, säger något om mig.