Välj en sida

Nu har jag fått resultaten från DNA-testet som jag skickade in för några veckor sedan.

Det är väldigt spännande att bläddra runt bland all information det amerikanska laboratoriumet kunde fiska fram ur min saliv, och jag finner särskilt stor glädje i faktumet att jag, med anledning av min genetiska uppsättning, bör äta mer kött och mejeriprodukter och vila lite mer än andra människor, eftersom min kropp förbränner fett och proteiner snabbare än genomsnittliga kroppar.

Jag finner också bekräftelse, bland de färgglada staplarna, på att jag har lätt för att hålla mig i god kondition, att blodet syresätter sig väl i min kropp.

Skönt att veta, även om jag väl har noterat det, ganska ofta, i en direkt jämförelse med de allra värsta av gymivrare som viker ned sig under ungefär hälften av min normala vardagsbelastning.

Jag är verkligen glad över alla grönt ljus-signaler evolutionen har begåvat mig med, via generationer av seglivade sjöfarare och envisa arbetare, och försöker se bortom den där lilla obehagliga känslan som infann sig medan jag bläddrade som allra ivrigast, att jag har låtit kartlägga min typ, ras, sort som om DET spelade någon roll…

Typiskt amerikanare, att vara så besatta av nationalitet…