Jag har ju gjort tradition av att publicera en nyårslista på bloggen varje år vid den här tiden, och här kommer årets, tillsammans med en av mina bästa selfies, plåtad en varm junikväll.

Enjoy!

Beskriv året med tre ord!
Fullt av lärdomar.

Vad var det bästa som hände under 2019?
Att jag och min man gifte oss och att jag började på ett nytt jobb.

Vilka resor har du gjort under året?
Massor av Hong Kong.
Och så Taiwan och London.
USA bara en enda gång, för ovanlighetens skull.

Bästa köp?
Fullversionen av Seterra-appen i vilken jag får tillfälle att briljera med mina kunskaper.
Och det här Traderafyndet. Hedersomnämnande för Reutertassen-ryggan och ett par svarta H&M-byxor som får mig att se väldigt smal ut.

Vilka har du umgåtts med mest?
Min man och ett fåtal nära vänner, precis som vanligt.

Har det skett någon stor förändring under året?
Hong Kong-flytten och äktenskapet.
Nya jobbet.
Och så blev jag Eurobonus Diamond-medlem, det kändes stort.

Något du ångrar?
Tänkte en lång stund nu för att komma på något, men nä.

Låtar som kommer att påminna dig om 2019?
Tranorna kommer.

Höll du några nyårslöften?
Allihop!
Det var fan bra gjort av mig…

Saknade du någon?
Min man mest hela tiden när vi var i olika världsdelar med anledning av jobb. Vi träffas minst en gång varje månad men ibland ses vi inte IRL på flera veckor. Vi har valt att leva på det sättet under en tid, och det funkar bra men innebär naturligtvis att man saknar och längtar massor.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Kan inte se någon skillnad mot 2018 vad gäller just att vara glad eller ledsen, men under en stor del av året har jag varit heligt förbannad på en grej, och jag vet inte om det någonsin kommer att gå över. Jag är en mycket långsint person när det gäller moraliska övertramp, även om de utspelar sig i yttre bekantskapskretsen. I alla fall om inte den skyldiga har vett att leverera en rimlig ursäkt.
Jag tänker mig att jag ska använda det som drivkraft i arbetet för att vara en god människa, ”den större människan”, och låta det jobba för mig när jag skriver. Vill helst inte släpa på Anita Lindbloms piano under resten av min levnads dagar.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mitt hem, tätt följt av resor och kläder.

Vad är planerna inför 2020?
Att jobba som fan så att jag blir bra på mitt nya jobb som jag älskar. (Alla är lite dumma i huvudet den första tiden i en ny yrkesroll, och när jag lider av det brukar jag tänka på vad en klok kamrat sa, att ”om man är jättebra på sitt nya jobb från dag ett är man överkvalificerad och borde inte vara där”.) Tillbringa mina ledigheter i Hong Kong. Skriva. Skriva ännu mera.

Tycker du att du gjorde något riktigt bra under 2019?
En särskild text som just nu är under sträng redigering blev jag väldigt nöjd med.
Och så tog jag mig tid att träna mycket, både med en PT och på egen hand. Prioriterade det framför annat ibland, och det tror jag var klokt.

Vad ska du tänka på inför 2020?
Har några mål som jag kan berätta mer om i december 2020. Om jag nådde dem.

Vad vill du säga till dig själv inför 2020?
”Nu är det värsta bakom dig.”

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp!

Vilka länder besökte du?
Se ovan resor.

Vad önskar du att du gjort mer?
Skrivit.

Bästa minnet från 2019?
Bröllopet på Arlanda och bröllopsresan till Österrike.
Och en fantastisk kväll i Hong Kong.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Flög till Hong Kong, kastade mig i min mans famn på ett filmiskt sätt. (Det vet ni ju, om ni följer bloggen.)

Favoritprogram på TV?
Vår tid är nu, Andra åket.

Ett datum du alltid kommer att minnas?
6 april och 19 oktober. Två. Lika oförglömliga av olika skäl.

Vilka var dina favoritlooker under 2018?
Svart Filippa K-kjol (helt klart ett av mina mest använda plagg någonsin) och cashmeretröja. (Har blivit väldigt hooked på just cashmere de senaste åren, som Ingmar Bergman.) I slutet av året har de bohemiska benvärmarna blivit en del av min signaturlook, när jag inte använder världens snyggaste byxor.

Hur skulle du beskriva din stil i år?
Schyst och rak, som vanligt. (Haha!)
Utseendemässigt var den enkel, klassisk med en konstnärlig touch.
Har knappt använt jeans alls.

Vad fick dig att må bra?
Min man. Skrivandet och jobben. Att gnida fiol, styrketräna benen och åka skridskor.

Största besvikelsen?
Jag kommer att berätta mer om den, men inte just nu. Och det var egentligen inte en besvikelse lika mycket som en smärtsam upplevelse av oväntad karaktär. Det är i alla fall okej nu, och jag försöker gå vidare. (Med ögon i nacken och en advokat i ryggen, för att kunna reagera snabbare och mer adekvat om jag blir utsatt för något liknande igen. Man lär sig något av allt som är lite jobbigt, och 2019, mitt nittonde år som offentligt skrivande människa, har jag lärt mig lite av varje.)

Vad ser du mest fram emot år 2020?
Ett textprojekt som jag håller på att redigera och vad det ska bli av det, EGENKLIEN!
(Och Hong Kong-vistelserna med min man.)

Vad har du för förhoppningar inför 2020?
God hälsa, fred på jorden och allt det där.
Men får jag bara ha det precis som jag har det just nu är jag mycket lycklig, välsignad som jag är med allt jag någonsin har kunnat önska mig av kärlek, trygghet, ett stimulerande arbetsliv och mycket fritid.

Häshtägg feeling blessed.