Hämtade ut en begagnad bok, miljövänligt inslagen i en återanvänd serietidning, på posten igår, och är nu lycklig ägare till ännu en Esaias Tegnér-volym. (Har snöat in lite på honom på sistone, som jag gjorde med Gunnar Ekelöf för ett par år sedan, Karin Boye innan dess, men ingen av dem kommer i närheten av att haffa samma plats i mitt poethjärrrta som Tomas Tranströmer.)

Älskar att spontanshoppa på Bokbörsen. När jag har hittat titlarna jag klickade mig in på sidan för att köpa brukar jag leta runt lite planlöst i olika kategorier och upptäcka böcker jag inte visste att jag ville läsa eller äga förrän jag fick syn på dem av en slump. Billigt är det också, vilket egentligen är lite sorgligt. Böcker är ju en ovärderlig källa till glädje, lärdomar, sällskap och inte minst tröst och uppmuntran när man känner sig lite låg, och då är det underligt att de bara kostar några kronor. Men bra, så klart, eftersom ingen kan skylla på att de inte har råd att bilda sig, när ett lånekort på biblioteket är gratis och Bokbörsen mer eller mindre öser ut böcker till allmänheten mot portoavgift.