Jag har läst i ett brev från Astrid Lindgren, som hon skrev under sin tid som förlagsredaktör på Rabén och Sjögren, att hon råder en annan författare att inte skynda fram genom delar av handlingen i en skönlitterär berättelse i ”tri raske skutt”, och just nu försöker jag avgöra om det är ett råd som också jag bör följa eller om jag borde lita på vad Bengt-Åke Cras sa i en intervju en gång, att berättelser i högt tempo funkar för att läsarna inte är dummare än att de kan fylla i luckorna själva.

Jag sliter mitt hår och rannsakar mitt inre, försöker finna den Anderssonska gyllene medelvägen, skriver så jävla bra jag bara kan.

Har ju som vanligt ingen allvetande förläggare att vända mig till (vilket mest är skönt eftersom jag har förstått att det kan vara ganska trist), och grejar alltid med sådant här helt själv.

Tycker att det är kul, trots ångestsvetten som bryter fram i pannan när den stora självförtroendekrisen slår till.

Tebbe tar sitt tredje steg den här vintern, och hela världen i hennes fiktiva, förhöjda verklighet håller andan…

HÄR kan man köpa Tebbes Trubbel, första delen i serien om Tebbe.

HÄR kan man köpa Tebbes Tvivel, andra delen i serien om Tebbe.

Snart finns nya boken att beställa (det är en hel del korrfix, lite omslagsbusiness och en väntan på tryckeriet kvar, bara) på Bokus och Adlibris, och redan nu kan ni passa på att köpa de tidigare två delarna i julklapp till dem som ännu inte har lärt känna Tebbe, Stockholms tuffaste idrottare.